Autor

Joan Vilarnau i Dalmau
Ver el perfil de Joan Vilarnau en LinkedIn

No sóc ni informàtic ni enginyer. Però des de fa temps dedico moltes hores de la meva vida a la tecnologia, entesa com un mitjà, i no com una finalitat. M’apassiona aprendre, i especialment Linux (en sóc usuari des de l’any 2001) i la web són dos camps que em motiven especialment.

Sóc lingüista (llicenciat en Filologia Catalana). Vaig ser professor de llengua catalana i terminologia a la Facultat de Traducció i d’Interpretació a la UAB (1995-2002). Vaig ser coordinador i professor del Postgrau de Correcció i Qualitat Lingüística en les dues primeres edicions (2000-2002). Promotor del Grup Tradumàtica, de la seva revista i dels cursos de formació continuada, actualment convertits en màster, on he anat impartint diverses matèries, les últimes sobre Linux (des de 1998). He fet de terminòleg al Termcat, a la UPC i a la UAB. Membre fundador i vocal de les dues primeres juntes d’Acaterm (Associació Catalana de Terminologia). També he treballat en traducció automàtica, a l’empresa AutomaticTrans.

He difós Internet entre els professionals de la llengua catalana, tant des d’una pàgina web (llengcat.com), publicada el 1997, com en cursos, seminaris i xerrades, arreu dels Països Catalans. També vaig ser el fundador i coordinador de les llistes Zèfir i InfoZèfir, que tenen 900 i 1.500 subscriptors, respectivament. Membre de WICCAC fins al 2008 i també és membre de la ISOC-CAT, el capítol català de la Internet Society, de la qual vaig ser membre de la seva Junta durant un breu període de temps.

Actualment sóc el responsable d’Internet del Consorci per a la Normalització Lingüistica.

D’altra banda, sóc músic amateur, cantant clàssic a Tessàlia, i de música moderna amb la Mireia Ribalta i de música tradicional amb el grup D’aquí i d’allà, amb qui canto, i toco la guitarra, la flauta dolça (soprà i tenor), el whistle irlandès, la melòdica i la quena peruana.

Amb aquest blog pretenc compartir reflexions i coneixements i que he anat adquirint: explicar com veig la tecnologia des de la perspectiva d’una persona que no procedeix d’aquest camp. Però no quedar-me en això: diuen que un blog serveix per expressar qualsevol pensament, posar en ordre el que vas pensant. Escric, doncs, sobre tecnologia, però també sobre també sobre qualsevol altre tema que m’interessi.